Rychlá květáková polévka

Uvařte si rychlou a zdravou polévku, která bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem. Je vhodná i pro diabetiky, alergiky na lepek a další (i redukční) diety.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěný květák nadrobíme nebo nakrájíme na malé kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody a dáme vařit. Pokud máme zeleninový vývar, použijeme jej, pokud máme zeleninový bujon, vložíme do vody. Ovšem není nutný.
2.
Očištěnou mrkev rozkrojíme na 4 – 6 větších kousků a dáme také vařit. Přidáme i hrášek. Vodu osolíme a opepříme.
3.
Až bude mrkev měkká, dva kousky vytáhneme a rozmačkáme. Tuto směs pak vrátíme do polévky – polévku chuťově i barevně osvěží. Je možné dozdobit petrželkou, pažitkou nebo i majoránkou. Polévka je hotová.

Od: JD Rea, 15.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: JD Rea
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
166.62 kcal
Protein
10.31 g
Sacharidy
z toho cukr
23.31 g
10.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.36 g
0.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama