Květáková polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Květák patří mezi mou top zeleninu, proč jsem si tedy zase až ve 30-ti udělala květákovou polévku?
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2.
Květáku rozdělíme na růžičky.
3.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli.
4.
Poté přidáme petržel, brambory, květák a chvíli smažíme.
5.
Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a zeleninovým bujonem).
6.
Vaříme cca 30 minut.
7.
Poté sundáme z ohně. Vyndáme pár kousků květáku (ale nemusíme) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
8.
Vrátíme na plotnu a na mírném plameni doděláváme.
9.
Rozmačkaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř důkladně promícháme.
10.
Nakonec nastrouháme muškátový oříšek.
11.
Servírujeme s petrželkou a dýňovými semínky, pokapeme olivovým olejem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
240.43 kcal |
Protein |
9.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.24 g
8.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.47 g
0.76 g
|
Reklama
Reklama