Květákový vývar s kroupami a čočkou
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
2.
Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
3.
Poté přidáme zbytek zeleniny a zalijeme vývarem. Já ředím i vodou.
4.
Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
5.
Kroupy několikrát propláchneme vodou a přidáme též do polévky.
6.
Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a polévkové koření a vaříme asi 20 minut.
7.
Když jsou kroupy (i zelenina) měkké, přidáme propláchnutou čočku a vaříme ještě cca 5 až 10 minut.
8.
Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 35 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
205.81 kcal |
Protein |
9.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.64 g
7.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.73 g
0.38 g
|
Reklama
Reklama