Květáková polévka s celozrnnou moukou
- Přidat foto
-
Reklama
Květáková polévka je jistě oblíbená v každé rodině. U nás je populární ta úprava, kdy necháváme velké kousky květáku v polévce. S pečivem je to vynikající večeře.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květák rozebereme na růžičky, necháváme větší kusy. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Oškrábané brambory pokrájíme na kostičky. Dáme vařit do hrnce s vodou a lžičkou soli.
2.
Asi za 15 minut zkusíme, zda jsou květák, mrkev a brambor měkké.
3.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou vody a za stálého míchání připravíme hustou kaši.
4.
Zásmažku zalejeme vodou se zeleninou a dobře promícháme. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem a krátce provaříme společně.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
165.65 kcal |
Protein |
3.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.57 g
3.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.28 g
2.04 g
|
Reklama
Reklama