Květáková polévka s pečeným česnekem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná hustá polévka z pečeného česneku s květákem a sýrem asiago. Sýr asiago seženete v italských lahůdkách. Polévka je velmi vydatná a hustá, spolu s opečenou bagetkou je z ní vydatné hlavní jídlo.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květák rozeberte na růžička a obalte v oleji a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Pak seřízněte vršek u hlaviček česneku, pokapte ho olivovým oleje, zabalte do alobalu a uložte na plech spolu s květákem. Pečte v troubě na 220°C dokud není květák měkký. Měl by se lekce při okrajích připalovat do tmavé hnědé barvy. Trvá to asi 20 – 30 minut.
2.
Pak si ve velké pánvi rozehřejte na středním plamenu olivový olej a na něm do sklovita orestujte na kostičky nakrájenou celou cibuli. Přidejte tymián a asi minutu ho v oleji zahřívejte, než začne vonět. Přidejte vývar, opečený květák a nakonec vymáčkněte pečený česnek ze slupky.
3.
Stáhněte plamen a na mírném stupni nechte polévku probublávat asi 10 minut. Pak za použití ponorného mixéru udělejte z polévky krémové pyré. Nakonec přidejte miso pastu a sýr asiago. Polévku nechte prohřát, aby se sýr dobře rozpustil. Nakonec přidejte citronovou šťávu.
4.
Tip: Tajným tipem této polévky je použití takzvané křupavé polevy neboli topingu. Potřebovat na ni budete 1 lžíci quinoi, 2 lžíce panko strouhanky, ½ lžičky sezamových semínek světlých a ½ lžičky černého sezamu, ½ lžičky chia semínek, ½ hrnku sýru asiago, sůl a pepř na dochucení, 1 lžičku citronové kůry a 2 lžíce nasekané petrželky.
5.
Quinou zahřejte syrovou na pánvi na středním plamenu, dokud nezačne pukat. Pak plamen stáhněte a stále míchejte, dokud quinoa nerozpuká všechna. Dále smíchejte strouhanku, semínka, sýr a vše přidejte ke quinoe. Promíchejte a polévku směsí posypte.
6.
Pokud suroviny na posypku doma nemáte, není nutné ji dělat, stejně skvěle ji dochutí opečený česnek nebo slanina.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
226.24 kcal |
Protein |
5.88 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.19 g
5.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.61 g
2.24 g
|
Reklama
Reklama