Ovesná kaše s vaječným bílkem, lehce zahřátými jahodami a mandlovými lupínky
- Přidat foto
-
Reklama
Ještě jste neslyšeli o přidání vaječného bílku do kaše? Obohatíte jím totiž v podstatě sacharidový pokrm o tolik potřebné bílkoviny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do pěny. Není potřeba šlehat do konzistence sněhu.
2.
Ovesné vločky začneme pomalu vařit v mléce. Přidáme ušlehané bílky a dál za stálého míchání vaříme na mírném plamenu, dokud kaše nezhoustne.
3.
Pokud použijete ovesné vločky hrubé, ideálně je přes noc nechte v mléce namočené.
4.
Jahody lehce podusíme s troškou vody, aby si uchovaly svůj tvar, nerozváříme úplně.
5.
Kaši vlijeme do misky, navrstvíme jahody, malinko polijeme jahodovou šťávou a posypeme mandlovými lupínky.
6.
Pokud by vám vadilo, že pokrm není sladký, můžete kaši či jahody osladit datlovým nebo čekankovým sirupem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
238.90 kcal |
Protein |
16.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.72 g
10.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.06 g
2.15 g
|
Reklama
Reklama