Placky z vařených brambor
- Přidat foto
-
Reklama
Ano, nic se nevyrovná křupavému bramboráku a tradiční recept je nepřekonatelný. Ovšem někdy je třeba zpracovat větší množství uvařených brambor, pro které už není využití. S těstem se pracuje hůře, tvarujte menší placky. Ale k dokonalé chuti bramboráku mnoho chybět nebude.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vařené brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte s rozetřenou majoránkou v dlaních a prolisovaným česnekem.
2.
Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Těsto nebude tak tekuté jako na tradiční bramborák, ale mělo by jít nalít naběračkou na pánev a rozetřít do požadovaného tvaru.
3.
Smažte na sádle, tvarujte menší placky, obraťte až ve chvíli, kdy je spodní strana dobře propečena.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
173.06 kcal |
Protein |
7.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.75 g
4.02 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.32 g
1.84 g
|
Reklama
Reklama