Bramboráky
- Přidat foto
-
Reklama
Bramboráky – lahodné, rozhodně ne dietní, placky z brambor plné chuti. :-) Tato oblíbená česká specialita nabízí jednoduchou přípravu i výraznou chuť. Jsou ideální jako hlavní jídlo nebo svačina.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme, nastrouháme na nahrubo a vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody a škrobu.
2.
Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a mléko. Důkladně promícháme, aby nám vzniklo husté těsto.
3.
Na pánvi rozpustíme sádlo, abychom měli alespoň 1 cm vrstvu roztopeného sádla. Naběračkou vléváme do pánve bramborákové těsto a roztíráme jej ke krajům. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
4.
Přebytečný tuk necháváme odsát na papírových ubrouscích.
5.
Bramboráky chutnají skvěle samotné, ale stejně tak plněné masovou směsí. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
320.03 kcal |
Protein |
11.77 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.05 g
3.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.80 g
1.64 g
|
Reklama
Reklama