Zelňáky
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové placky trošku jinak. Vyzkoušejte zelňáky připravené z domácího kysaného zelí. A čím kyselejší zelí, tím lepší chuťový výsledek. Nepoužívejte příliš čerstvé zelí a před přípravou vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zelí nakrájíme na drobné kousky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí důkladně a několikrát vymačkáme z tekutiny.
2.
Smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Mouku a mléko vmíchávejte postupně, záleží na vodnatosti zelí a brambor.
3.
Těsto natíráme na pánev s rozehřátým olejem. Lépe se tvarují menší zelňáky.
4.
Smažte z obou stran do zhnědnutí okrajů, zelňáky musí křupat. Olej pravidelně dolévejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
459.69 kcal |
Protein |
15.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
75.67 g
7.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.50 g
1.63 g
|
Reklama
Reklama