Smetanová omáčka s houbami a koprem

Smetanová omáčka s houbami a koprem je lahodným a krémovým pokrmem, který skvěle doplní širokou škálu jídel. Její jemná chuť hub v kombinaci s koprem přidává každému pokrmu šmrnc. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což ho činí ideálním pro běžné večerní vaření i slavnostní příležitosti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Houby důkladně umyjeme a nakrájíme na plátky.
2.
Na pánvi zahřejeme máslo na střední teplotu. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji do zlatova, asi 5 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
3.
Do pánve přidáme nakrájené houby a smažíme, dokud nezměknou a neuvolní vodu.
4.
Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme.
5.
Do pánve nalijeme smetanu a dobře promícháme. Necháme omáčku jemně vařit, dokud nezhoustne.
6.
Přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit, aby se chutě spojily.
7.
Omáčku podáváme teplou s knedlíky, bramborami či těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
25 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
162.37 kcal
Protein
5.04 g
Sacharidy
z toho cukr
8.49 g
5.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.22 g
7.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama