Smetanová omáčka s houbami a koprem
- Přidat foto
-
Reklama
Smetanová omáčka s houbami a koprem je lahodným a krémovým pokrmem, který skvěle doplní širokou škálu jídel. Její jemná chuť hub v kombinaci s koprem přidává každému pokrmu šmrnc. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což ho činí ideálním pro běžné večerní vaření i slavnostní příležitosti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Houby důkladně umyjeme a nakrájíme na plátky.
2.
Na pánvi zahřejeme máslo na střední teplotu. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji do zlatova, asi 5 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
3.
Do pánve přidáme nakrájené houby a smažíme, dokud nezměknou a neuvolní vodu.
4.
Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme.
5.
Do pánve nalijeme smetanu a dobře promícháme. Necháme omáčku jemně vařit, dokud nezhoustne.
6.
Přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit, aby se chutě spojily.
7.
Omáčku podáváme teplou s knedlíky, bramborami či těstovinami. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 25 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
162.37 kcal |
Protein |
5.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.49 g
5.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.22 g
7.70 g
|
Reklama
Reklama