Kuřecí játra na česneku
- Přidat foto
-
Reklama
Netradiční teplý předkrm, který chutí často předčí hlavní jídlo. Občas neodolám a vařím větší porci, jako běžný nedělní oběd. Česneku se určitě nebojte. Můžete množství i zvýšit. V obchodě sáhněte po českém česneku, rozhodně se vyplatí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jako první si nakrájíme na pásky cibuli. Česnek rozkrájíme na drobná kolečka, hromádku pak ještě několikrát nahrubo nasekáme nožem.
2.
Rozpustíme na pánvi sádlo a vložíme kuřecí játra. Zasypeme 1 lžící sladké papriky. Zprudka orestujeme z každé strany. Restujeme 5 – 10 minut, uvnitř budou játra mírně syrová.
3.
Odebereme z pánve pouze játra, vše ostatní na pánvi necháme. Zalijeme kuřecím vývarem. Kdo nemá při ruce, zalije vodou a do ní rozmíchá slepičí bujón v kostce.
4.
Do vývaru dám cibuli, česnek a zasypu zbytkem sladké papriky. Vařím asi 10 minut. Postupně začne směs houstnout. Do směsi vrátím játra a dovařím do měkka. Játra budou pružná, měkká a v řezu hnědá.
5.
Nakonec dochutím majoránkou, solí a pepřem. Můžete malou špetku chilli. Povařím už jen krátce. K předkrmu patří malý kousek jater s cibulí a česnekem, podávané na opečeném toustu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
195.96 kcal |
Protein |
14.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.21 g
4.02 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.72 g
3.66 g
|
Reklama
Reklama