Smetanová játrová omáčka s knedlíkem
- Přidat foto
-
Reklama
Játrová omáčka je rychlá na přípravu. Pomleté játra ve smetanové omáčce, dochucené bylinkami, doplněné o knedlík jsou skvělým rychlým obědem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Játra si opláchneme a nameleme. Můžeme v mlýnku a nebo v mixéru jen posekat.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli na kostičky společně s kostičkami slaniny.
3.
Vložíme játra, opepříme, zalijeme trochou vody a přikryté pod poklicí dusíme do měkka.
4.
Mouku si rozmícháme v mléce na hladké těstíčko.
5.
Vlijeme do hrnce s játry a necháme zhruba 20 minut provařit.
6.
Odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme bylinky, necháme prohřát a můžeme podávat s houskovým knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 41 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,034.59 kcal |
Protein |
61.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
90.64 g
9.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
45.97 g
21.66 g
|
Reklama
Reklama