Játra na bešamelu s olivami
- Přidat foto
-
Reklama
Výborně připravená játra, která se hodí jak k rýži, tak ke knedlíkům nebo těstovinám. Takto upravená játra si oblíbí i děti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve nakrájíme cibule nadrobno a dáme je restovat na sádlo. Játra necháme okapat a přidáme na cibuli.
2.
Promícháme, snížíme teplotu a necháme játra zatáhnout. Poté zaléváme vodou. Přidáme bujón, papriku, pepř a prolisovaný česnek.
3.
Na mírné teplotě dusíme asi 15 minut.
4.
Vedle ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a rychle promícháme. Zalejeme mlékem a promícháme na hladkou kaši.
5.
Kaši zalejeme hotovými játry, zaléváme pomalu, nejprve vývarem a dobře promícháme. Vmícháme na poloviny nakrojené olivy a společně povaříme.
6.
Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
473.49 kcal |
Protein |
26.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.07 g
7.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
32.43 g
14.47 g
|
Reklama
Reklama