Játra na cibulce s rýží
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud máte rádi omáčky a játra na všechny způsoby, pak i recept na játra na cibulce s rýží vám zachutná. Vzhledem k tomu, že játra se nedoporučují dlouho dusit, je příprava opravdu snadná a rychlá. My máme raději pikantnější chuť, a tak do nich přidáváme také 2 lžičky pálivé papriky. V případě, že jste raději na jemnější chutě, můžete papriku vynechat, nebo dát sladkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si rozehřejeme máslo a nakrájíme cibulku nadrobno. Necháme na másle zezlatovět.
2.
Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Jakmile je cibulka do zlatova přidáme a necháme rychle osmahnout.
3.
Játra osolíme, opepříme, přidáme kmín a pálivou papriku, zalijeme vodou a přidáme masox.
4.
Takto necháme cca 15 min dusit. Játra musí být po rozkrojení bez krve.
5.
Poté zahustíme moukou a vodou a necháme cca 10 min provařit na mírném ohni.
6.
Nakonec dochutíme a je hotovo. Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
233.10 kcal |
Protein |
22.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.06 g
2.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.43 g
5.76 g
|
Reklama
Reklama