Mandlový perník na pekáč

Jednoduše připravená perníková buchta plná křupavých mandlí. Pečeno ve velkém pekáči, rozměry asi 30 × 50 cm.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vodu přivedeme k varu a nasypeme mandle. Vaříme jednu minutu, vodu vylijeme a nalijeme studenou. Chvíli necháme vychladit. Pak mandle oloupeme a nasekáme nahrubo.
2.
Připravíme si pekáč, vymažeme a vysypeme nebo použijeme pečící papír.
3.
V míse rozšleháme vejce, cukr, olej a mléko.
4.
V jiné míse smícháme mouku s prášky do pečiva, pudinkem, skořicí a perníkovým kořením. Přidáme k vaječné směsi a promícháme vařechou nebo šlehačem.
5.
Dáme do pekáče, posypeme mandlemi. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Můžeme dozdobit čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Od: Iva V, 17.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
295.88 kcal
Protein
5.18 g
Sacharidy
z toho cukr
38.34 g
18.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.28 g
1.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama