Mandlový perník na pekáč
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravená perníková buchta plná křupavých mandlí. Pečeno ve velkém pekáči, rozměry asi 30 × 50 cm.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vodu přivedeme k varu a nasypeme mandle. Vaříme jednu minutu, vodu vylijeme a nalijeme studenou. Chvíli necháme vychladit. Pak mandle oloupeme a nasekáme nahrubo.
2.
Připravíme si pekáč, vymažeme a vysypeme nebo použijeme pečící papír.
3.
V míse rozšleháme vejce, cukr, olej a mléko.
4.
V jiné míse smícháme mouku s prášky do pečiva, pudinkem, skořicí a perníkovým kořením. Přidáme k vaječné směsi a promícháme vařechou nebo šlehačem.
5.
Dáme do pekáče, posypeme mandlemi. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Můžeme dozdobit čokoládovou nebo citrónovou polevou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
295.88 kcal |
Protein |
5.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.34 g
18.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.28 g
1.92 g
|
Reklama
Reklama