Perník s jogurtem a kousky čokolády

Výborný doma připravený perník, který má čokoládu jak uvnitř, tak na povrchu. Nejlépe se připravuje ve velkém pekáči nebo na menším plechu s vysokým okrajem, aby byl vysoký. Ozdobit můžete jen čokoládou na vaření nebo kombinací čokolády na vaření a bílé čokolády.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mouku, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
2.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem a pomalu zašleháme olej a jogurt pokojové teploty.
3.
Čokoládu (100 g) nasekáme na drobné kostičky. Smícháme směs mouky s těstem v robotu, opatrně vmícháme kousky čokolády, nejlépe vařechou.
4.
Vlijeme do pekáče s pečícím papírem, rozhrneme od středu k okrajům a pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
5.
Necháme vychladnout a zdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Od: Iva V, 25.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
281.41 kcal
Protein
4.24 g
Sacharidy
z toho cukr
38.52 g
22.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.11 g
3.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama