Perník s jogurtem a kousky čokolády
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný doma připravený perník, který má čokoládu jak uvnitř, tak na povrchu. Nejlépe se připravuje ve velkém pekáči nebo na menším plechu s vysokým okrajem, aby byl vysoký. Ozdobit můžete jen čokoládou na vaření nebo kombinací čokolády na vaření a bílé čokolády.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mouku, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
2.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem a pomalu zašleháme olej a jogurt pokojové teploty.
3.
Čokoládu (100 g) nasekáme na drobné kostičky. Smícháme směs mouky s těstem v robotu, opatrně vmícháme kousky čokolády, nejlépe vařechou.
4.
Vlijeme do pekáče s pečícím papírem, rozhrneme od středu k okrajům a pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
5.
Necháme vychladnout a zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
281.41 kcal |
Protein |
4.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.52 g
22.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.11 g
3.67 g
|
Reklama
Reklama