Perník s jablky
- Přidat foto
-
Reklama
Těsto na litý perník se skvěle doplňuje s chutí strouhaných jablek. Buchta provoní celou domácnost skořicí, často mizí z plechu dříve, než ji stihnete ozdobit polevou. Do těsta můžete přidat sekané mandle nebo ořechy. Pečte na velkém, hlubokém plechu.
Reklama
Ingredience
Jablková náplň
Ozdobení
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme jablkovou náplň. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme šťávu a vmícháme do nich cukr a skořici. Necháme stranou.
2.
Vejce vyšleháme s cukrem. Poté přidáme olej a zašleháme. V jiné míse smícháme mouku, prášek do perníku, sodu a kakao.
3.
Snížíme otáčky mixéru u vajec, vmícháme směs mouky. Nakonec vmícháme jablka a přidáváme mléko. Množství regulujeme, záleží na typu jablek. Dobře promícháme a těsto vlijeme na plech s pečícím papírem.
4.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme v teple. Po vychladnutí zdobíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
144.29 kcal |
Protein |
2.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.33 g
14.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.14 g
2.21 g
|
Reklama
Reklama