Velký perník s jablky, pudinkem a plátky mandlí
- Přidat foto
-
Reklama
Velká buchta připravena na hlubokém plechu o rozměru 45×38 cm. Chystáme ji na pobyty na chatě, protože vydrží dlouho vláčná. Můžete ji dozdobit polevou z bílé a tmavé čokolády nebo použít citronovou polevu jako na medové perníčky. Do perníku jsou použita sterilovaná strouhaná jablka, sklenice o objemu 0,5 l. Pokud si nechystáte zavařeniny z jablek jako polotovar na štrůdly a záviny, nastrouhaná jablka vymačkejte, oslaďte a smíchejte se skořicí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Žloutky šleháme s cukrem v robotu dlouze do světlé pěny, hmota několikrát zvětší objem.
2.
Bílky ušleháme v míse se špetkou soli do tuhého sněhu.
3.
Do robotu přidáme olej a mléko.
4.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, pudink, kakao a koření (sypkou směs).
5.
Sypkou směs na nízké otáčky vmícháme do vajec.
6.
Vmícháme vařechou strouhaná jablka.
7.
Těsto dáme do velkého hrnce a vmícháme opatrně sníh z bílků.
8.
Vléváme na hluboký plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme od středu k okrajům a posypeme plátky mandlí. Pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
9.
Necháme vychladnout a dozdobíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 35 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
233.61 kcal |
Protein |
4.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.90 g
15.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.48 g
1.61 g
|
Reklama
Reklama