Perník s jablkovým pyré a polevou

Výborný domácí perník, který je krásně vláčný díky jogurtu a jablkům. Peče se na velkém pekáči a můžete jej ozdobit buď cukrovou polevou nebo klasickou čokoládovou polevou. Namísto ořechů můžete dát do těsta nasekané mandle.

Reklama

Ingredience

Poleva

Perník

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mixéru dáme vejce, cukr, jogurt a rozšleháme. Mezitím nasekáme ořechy na hrubé kousky.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem. Do mixéru přidáme jablkové pyré a olej.
3.
Nakonec vmícháme směs mouky a vařechou ořechy. Pokud je těsto příliš husté, rozředíme trochou mléka.
4.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme 10 minut v teple.
5.
Během chladnutí utřeme polevu. Bílek, cukr a citrón třeme 20 minut v misce a poléváme perník.

Od: Iva V, 29.11.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
249.77 kcal
Protein
4.15 g
Sacharidy
z toho cukr
35.06 g
19.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.32 g
1.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama