Perník s jablkovým pyré a polevou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný domácí perník, který je krásně vláčný díky jogurtu a jablkům. Peče se na velkém pekáči a můžete jej ozdobit buď cukrovou polevou nebo klasickou čokoládovou polevou. Namísto ořechů můžete dát do těsta nasekané mandle.
Reklama
Ingredience
Poleva
Perník
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Do mixéru dáme vejce, cukr, jogurt a rozšleháme. Mezitím nasekáme ořechy na hrubé kousky.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem. Do mixéru přidáme jablkové pyré a olej.
3.
Nakonec vmícháme směs mouky a vařechou ořechy. Pokud je těsto příliš husté, rozředíme trochou mléka.
4.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme 10 minut v teple.
5.
Během chladnutí utřeme polevu. Bílek, cukr a citrón třeme 20 minut v misce a poléváme perník.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
249.77 kcal |
Protein |
4.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.06 g
19.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.32 g
1.80 g
|
Reklama
Reklama