Perník s mletými ořechy a čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná a oblíbená buchta, poleva může být tmavá nebo mléčná čokoláda. Obvykle připravujeme na velkém pekáči (na husu). Pokud připravíte na plechu, bude buchta nižší. Před pečením rozetřete hodně od středu do krajů, buchta kyne na kopeček.
Reklama
Ingredience
Poleva
Postup přípravy
1.
V míse smícháme vařechou všechny sypké ingredience. Do robotu dáme vejce s cukrem, vyšleháme a přidáváme vše tekuté.
2.
Obě směsi spojíme a vléváme na pekáč vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem.
3.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, vypneme a necháme v teple dopéct.
4.
Po vyhladnutí poléváme polevou. V hrnci rozehřejeme máslo, cca 1 cm z másla ukrojit po šířce kostky a přidat nalámané kousky čokolády. Promíchat. Poleva vychází na pekáč, na plech by bylo zapotřebí 1,5 dávky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 50 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
114.02 kcal |
Protein |
1.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.51 g
7.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.24 g
1.24 g
|
Reklama
Reklama