Perník s mletými ořechy a čokoládou

Výborná a oblíbená buchta, poleva může být tmavá nebo mléčná čokoláda. Obvykle připravujeme na velkém pekáči (na husu). Pokud připravíte na plechu, bude buchta nižší. Před pečením rozetřete hodně od středu do krajů, buchta kyne na kopeček.

Reklama

Ingredience

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme vařechou všechny sypké ingredience. Do robotu dáme vejce s cukrem, vyšleháme a přidáváme vše tekuté.
2.
Obě směsi spojíme a vléváme na pekáč vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem.
3.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, vypneme a necháme v teple dopéct.
4.
Po vyhladnutí poléváme polevou. V hrnci rozehřejeme máslo, cca 1 cm z másla ukrojit po šířce kostky a přidat nalámané kousky čokolády. Promíchat. Poleva vychází na pekáč, na plech by bylo zapotřebí 1,5 dávky.

Od: Iva V, 23.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 50 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
114.02 kcal
Protein
1.65 g
Sacharidy
z toho cukr
14.51 g
7.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.24 g
1.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama