Sněhový perník s mletými ořechy

Výborný a krásně nadýchaný perník, který vydrží dlouho čerstvý a křehký. Namísto ořechů můžete použít mandle. Ke zdobení se hodí čokoládová poleva nebo kombinace bílé a tmavé čokoládové polevy. Před podáváním můžete přidat vychlazenou šlehačku nebo zmrzlinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Žloutky dejte šlehat s cukrem do pěny. Bílky vyšlehejte se solí do hustého sněhu.
2.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a jedlou sodu.
3.
Ke žloutkům přidejte olej a polovinu mléka. Postupně přisypejte směs mouky. Šlehejte do hladkého a hutného těsta, mléko dejte dle potřeby, záleží na velikosti vajec. U menších vajec potřebujete celé množství mléka.
4.
Nakonec vmíchejte mleté ořechy a část si nechejte na posypání. Lehce vařechou smíchejte se sněhem.
5.
Velký pekáč vyložte pečícím papírem a rozprostřete těsto. Rozetřete od středu do stran a dejte do vyhřáté trouby.
6.
Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut. Nechejte vychladnout a zdobte rozehřátou polevou a ořechy.

Od: Ráďa 78, 1.2.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
2 hod celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
231.17 kcal
Protein
4.34 g
Sacharidy
z toho cukr
31.61 g
16.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.59 g
3.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama