Sněhový perník s mletými ořechy
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný a krásně nadýchaný perník, který vydrží dlouho čerstvý a křehký. Namísto ořechů můžete použít mandle. Ke zdobení se hodí čokoládová poleva nebo kombinace bílé a tmavé čokoládové polevy. Před podáváním můžete přidat vychlazenou šlehačku nebo zmrzlinu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Žloutky dejte šlehat s cukrem do pěny. Bílky vyšlehejte se solí do hustého sněhu.
2.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a jedlou sodu.
3.
Ke žloutkům přidejte olej a polovinu mléka. Postupně přisypejte směs mouky. Šlehejte do hladkého a hutného těsta, mléko dejte dle potřeby, záleží na velikosti vajec. U menších vajec potřebujete celé množství mléka.
4.
Nakonec vmíchejte mleté ořechy a část si nechejte na posypání. Lehce vařechou smíchejte se sněhem.
5.
Velký pekáč vyložte pečícím papírem a rozprostřete těsto. Rozetřete od středu do stran a dejte do vyhřáté trouby.
6.
Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut. Nechejte vychladnout a zdobte rozehřátou polevou a ořechy.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 35 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 25 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
231.17 kcal |
Protein |
4.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.61 g
16.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.59 g
3.06 g
|
Reklama
Reklama