Perník s čokoládou a rybízovým džemem
- Přidat foto
-
Reklama
Perník si můžete připravovat s různými obměnami, tentokrát jsem ho vytunila kousky kvalitní čokolády.
Reklama
Ingredience
na upečený perník
na vymazání plechu
Postup přípravy
1.
Prosijeme si mouku, cukr, kakao, přidáme prášek do perníku a promícháme.
2.
Přidáme mléko, olej, vejce a vypracujeme hladké těsto.
3.
Nastrouháme si oloupané jablko, které vmícháme do perníkového těsta a vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
4.
Hořkou čokoládu si nalámeme na malé kousky a nepravidelně poklademe po povrchu.
5.
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 stupňů cca 15 minut.
6.
Upečený perník necháme vychladnout, potřeme rybízovou marmeládou a posypeme mletými ořechy.
7.
Perník je vláčný, nedrobí se a není dusivý.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 15 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
232.19 kcal |
Protein |
4.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.15 g
12.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.20 g
2.27 g
|
Reklama
Reklama