Cuketový perník s hruškami

Pokud máte doma přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujete. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. S hruškami bude chuť ještě o něco zajímavější.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cuketu si oloupeme a nahrubo nastrouháme.
2.
Troubu předehřejeme na 180°C.
3.
Vejce vymícháme s cukrem do pěny, mouku prosejeme spolu s kakaem a kypřicím práškem.
4.
Do vaječné hmoty vmícháme jogurt, olej a po částech přisypáváme sypké smíchané ingredience. Nakonec přidáme cuketu.
5.
Důkladně vše spojíme a vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný.
6.
Povrch urovnáme a poklademe nakrájenými hruškami. Pečeme 35 minut, propečenost zkoušíme špejlí.

Od: Zuzana, 1.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
35 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
482.33 kcal
Protein
9.06 g
Sacharidy
z toho cukr
64.72 g
32.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.81 g
3.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama