Cuketový perník s hruškami
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud máte doma přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujete. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. S hruškami bude chuť ještě o něco zajímavější.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cuketu si oloupeme a nahrubo nastrouháme.
2.
Troubu předehřejeme na 180°C.
3.
Vejce vymícháme s cukrem do pěny, mouku prosejeme spolu s kakaem a kypřicím práškem.
4.
Do vaječné hmoty vmícháme jogurt, olej a po částech přisypáváme sypké smíchané ingredience. Nakonec přidáme cuketu.
5.
Důkladně vše spojíme a vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný.
6.
Povrch urovnáme a poklademe nakrájenými hruškami. Pečeme 35 minut, propečenost zkoušíme špejlí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 35 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
482.33 kcal |
Protein |
9.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
64.72 g
32.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.81 g
3.71 g
|
Reklama
Reklama