Cuketový perník

Cuketový perník je vynikající a zdravý dezert, který kombinuje jemnou chuť cukety s kakaovým těstem. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí využít sezónní zeleninu ve sladkém pokrmu. Díky cuketě je perník vlhký a nadýchaný, zatímco povidla či marmeláda dodávají příjemnou sladkost a aroma. Snadno se připravuje a skvěle chutná, takže si ho oblíbí celá rodina!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva a kakao.
2.
Přidáme vejce, olej a mléko. Důkladně promícháme, až se všechny ingredience spojí.
3.
Nastrouhanou cuketu vymačkáme, aby se zbavila přebytečné vody, a přidáme ji do těsta.
4.
Vmícháme povidla nebo marmeládu do těsta, dokud není směs hladká a homogenní.
5.
Na závěr vmícháme rozpuštěnou Heru, dokud není těsto hladké a bez hrudek.
6.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 40-50 minut, nebo dokud není perník zlatavý a propečený.
7.
Po upečení necháme perník vychladnout a nakrájíme na kousky. Můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
542.63 kcal
Protein
7.55 g
Sacharidy
z toho cukr
65.47 g
29.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.98 g
6.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama