Malinoostružinová roláda
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchý moučník, který je rychle připravený a může mít stovky různých podob a chutí. To je roláda. Výborně chutná s krémy plnými ovoce. Krém z malinoostružin je chuťově výrazný, ovoce je do krému vhodné, má pevnější strukturu.
Reklama
Ingredience
Těsto
Krém
Postup přípravy
1.
Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme vyšlehat s cukrem do pěny. Pak snížíme rychlost a zamícháme mouku.
2.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozetřeme až do okrajů. Těsto bude ve velmi tenké vrstvě.
3.
Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme asi 15 až 20 minut. Dlouhé pečení znamená, že by se těsto lámalo.
4.
Vytáhneme z trouby, a ještě teplé pomalu smotáme. Necháme vychladnout smotané a připravíme krém.
5.
Mouku zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Cukr vyšleháme s máslem do pěny. Do másla přidáváme vychladlou kaši a šleháme. Nakonec přidáme malinoostružiny a dlouze šleháme.
6.
Roládu rozvineme a v silnější vrstvě natřeme krémem. Správně by mezi těsto a krém měla přijít marmeláda, ale můj dojem je, že to výslednou chuť kazí, já marmeládou nenatírám.
7.
Natřenou roládu smotáme, zbytek krému natřeme na horní stranu a na boky. Dáme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
353.83 kcal |
Protein |
4.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.93 g
33.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.38 g
11.01 g
|
Reklama
Reklama