Roláda s jednoduchým čokoládovým krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná roláda, která je rychle upečená a stačí ji potřít krémem jen ze dvou ingrediencí. Nepotřebuje dlouho tuhnout a můžete ji brzy podávat. Nejlépe chutná s kopečkem zmrzliny nebo dozdobená šlehačkou.
Reklama
Ingredience
Těsto na roládu
Krém
Postup přípravy
1.
Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky dáme šlehat s cukrem a šleháme, dokud hmota nezvětší objem a není téměř bílá.
2.
Smícháme mouku s práškem do pečiva. Zvlášť vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
3.
Vše opatrně promícháme vařechou a rychle dáváme na plech s pečícím papírem. Důkladně rozetřeme a dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme, dokud okraje nezrůžoví. Doba pečení je asi 15 minut. Je třeba péci krátce, aby šla roláda smotat.
4.
Po mírném vychladnutí stočíme roládu přes pečící papír a s utěrkou. Necháme stočenou zcela vychladnout a připravíme krém.
5.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a jakmile je rozehřátá vmícháme zakysanou smetanu. Necháme chvíli chladnout.
6.
Roládu rozvineme a potřeme krémem. Znovu zavineme. Zbytek krému použijeme na dozdobení rolády.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 25 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
139.60 kcal |
Protein |
2.51 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.80 g
11.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.04 g
3.70 g
|
Reklama
Reklama