Ořechová roláda se šlehačkou

Tato roláda je ideální pro všechny milovníky ořechů a sladkých dobrot. Je křehká, lehká a plněná šlehačkovým krémem. Perfektně se hodí jako dezert k jakékoliv příležitosti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse si vyšleháme do pěny oddělené žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem.
2.
Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapracujeme do žloutkové hmoty.
3.
Nakonec vmícháme nasekané ořechy (trochu si necháme bokem na dozdobení rolády) a vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 10-20 minut. Upečený plát necháme na plechu mírně vychladnout.
5.
Opatrně jej pak překlopíme spodní stranou nahoru na pracovní plochu, na čistý papír na pečení. Z povrchu upečeného plátu sejmeme původní papír.
6.
Mezitím si vyšleháme smetanu se ztužovačem. Na upečený plát pak naneseme vrstvu našlehané smetany (trošku si necháme bokem na potření hotové rolády) a plát pomocí pečicího papíru srolujeme.
7.
Povrch rolády ozdobíme zbytkem krému a ořechů.

Od: Zuzana, 30.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
292.01 kcal
Protein
5.17 g
Sacharidy
z toho cukr
24.17 g
23.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.91 g
8.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama