Ořechová roláda se šlehačkou
- Přidat foto
-
Reklama
Tato roláda je ideální pro všechny milovníky ořechů a sladkých dobrot. Je křehká, lehká a plněná šlehačkovým krémem. Perfektně se hodí jako dezert k jakékoliv příležitosti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse si vyšleháme do pěny oddělené žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem.
2.
Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapracujeme do žloutkové hmoty.
3.
Nakonec vmícháme nasekané ořechy (trochu si necháme bokem na dozdobení rolády) a vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 10-20 minut. Upečený plát necháme na plechu mírně vychladnout.
5.
Opatrně jej pak překlopíme spodní stranou nahoru na pracovní plochu, na čistý papír na pečení. Z povrchu upečeného plátu sejmeme původní papír.
6.
Mezitím si vyšleháme smetanu se ztužovačem. Na upečený plát pak naneseme vrstvu našlehané smetany (trošku si necháme bokem na potření hotové rolády) a plát pomocí pečicího papíru srolujeme.
7.
Povrch rolády ozdobíme zbytkem krému a ořechů.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 20 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
292.01 kcal |
Protein |
5.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.17 g
23.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.91 g
8.50 g
|
Reklama
Reklama