Roláda s jednoduchým karamelovým krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Roláda je rychle připravený dezert a když si pohrajete se zdobením, můžete ji zařadit mezi luxusně vypadající zákusky. Nejlépe chutná, pokud ji necháte přes noc vychladit v lednici. Na náplň můžete použít kondenzované mléko karamel nebo si nechat zkaramelizovat běžné kondenzované mléko. Bude světlejší a bude mít jemnější chuť.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Těsto na roládu se připravuje jen ze 3 ingrediencí. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte šlehat s cukrem a k bílkům přidejte špetku soli.
2.
Bílky se solí vyšlehejte do tuhého sněhu.
3.
Vypněte mixér, do žloutkové směsi vmíchejte vařechou mouku a poté bílek. Pracujte rychle a opatrně, aby těsto zůstalo co nejvíce nadýchané.
4.
Důkladně rozetřete na plech s pečícím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte krátce, cca 15 až 20 minut.
5.
Nechejte mírně vychladnout, a ještě teplé zatočte. Počkejte až těsto úplně vychladne a mezitím připravte krém.
6.
Dlouze šlehejte změklé máslo. Pouze samotné máslo. Po vyšlehání do něj postupně přidávejte po lžících salko. Vyšlehejte, a nakonec zašlehejte rum, který krém provoní.
7.
Roládu rozviňte, natřete krémem a stočte. Polévejte rozehřátou čokoládou nebo polevami. Dejte vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
208.52 kcal |
Protein |
3.67 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.64 g
19.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.80 g
6.48 g
|
Reklama
Reklama