Roláda s jednoduchým karamelovým krémem

Roláda je rychle připravený dezert a když si pohrajete se zdobením, můžete ji zařadit mezi luxusně vypadající zákusky. Nejlépe chutná, pokud ji necháte přes noc vychladit v lednici. Na náplň můžete použít kondenzované mléko karamel nebo si nechat zkaramelizovat běžné kondenzované mléko. Bude světlejší a bude mít jemnější chuť.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto na roládu se připravuje jen ze 3 ingrediencí. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte šlehat s cukrem a k bílkům přidejte špetku soli.
2.
Bílky se solí vyšlehejte do tuhého sněhu.
3.
Vypněte mixér, do žloutkové směsi vmíchejte vařechou mouku a poté bílek. Pracujte rychle a opatrně, aby těsto zůstalo co nejvíce nadýchané.
4.
Důkladně rozetřete na plech s pečícím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte krátce, cca 15 až 20 minut.
5.
Nechejte mírně vychladnout, a ještě teplé zatočte. Počkejte až těsto úplně vychladne a mezitím připravte krém.
6.
Dlouze šlehejte změklé máslo. Pouze samotné máslo. Po vyšlehání do něj postupně přidávejte po lžících salko. Vyšlehejte, a nakonec zašlehejte rum, který krém provoní.
7.
Roládu rozviňte, natřete krémem a stočte. Polévejte rozehřátou čokoládou nebo polevami. Dejte vychladit.

Od: Ráďa 78, 12.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
4 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
208.52 kcal
Protein
3.67 g
Sacharidy
z toho cukr
23.64 g
19.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.80 g
6.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama