Roláda s čokoládovým krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Klasika českých dezertů, roláda. S čokoládovým krémem si ji oblíbí skutečně každý. Můžete ji doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Oddělíme bílky a žloutky. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme do hustého sněhu.
2.
Poté vyšleháme vejce s cukrem a mlékem. Vařechou přimícháme mouku. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
3.
Vlijeme na plech, vymazaný a vysypaný. Pokud chcete použít pečící papír i ten si vymažte sádlem.
4.
Urovnejte na plechu do tenké vrstvy. Tato roláda je pečená na velkém plechu.
5.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 minut. Ještě horkou smotejte a nechejte vychladnout.
6.
Pokud jste ji nepřipekli, bude hezky pružná a půjde bez problémů stočit.
7.
Připravte si krém.
8.
V části studeného mléka rozmíchejte pudinkový prášek a cukr krystal. Zbytek mléka přiveďte k varu a vlijte směs. Uvařte hustý pudink. Vařte asi 2 minuty.
9.
Hotový dejte do misky a přidejte nalámanou čokoládu, nechejte rozpustit, dobře promíchejte. Nechejte vychladnout. Můžete si pomoci lázní se studenou vodou.
10.
Studený krém pomalu zašlehávejte do změklého másla, ochutnejte a doslaďte moučkovým cukrem.
11.
Roládu rozmotejte a potřete krémem zevnitř i zvenčí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
248.43 kcal |
Protein |
4.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.81 g
19.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.06 g
7.41 g
|
Reklama
Reklama