Kakaová roláda se salko krémem

Roláda je jednoduchá a rychle připravená. Díky kombinaci tmavého těsta a bílého krému vypadá krásně. S domácí zmrzlinou nebo šlehačkou chutná nejlépe!

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, můžeme přidat špetku soli. Žloutky šleháme s cukrem do pěny.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme vejce s cukrem a promícháme vařechou. Nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh.
3.
Dáme na vymazaný a vysypaný plech. U rolády se s pečícím papírem pracuje hůře. Pokud jej přesto chcete použít, potřete jej dobře máslem.
4.
Těsto rozetřeme v tenké vrstvě a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 20 minut. Po upečení těsto ještě teplé smotáme a necháme úplně vychladnout. Pokud se vám těsto láme, pekli jste příliš dlouho.
5.
Připravíme krém. Ve vodní lázni zahřejeme máslo s cukrem a promícháme. Přidáme salko a mléko. Prošleháme tyčovým mixérem dohladka a dáme vychladit do lednice.
6.
Vychladlou roládu rozložíme, natřeme krémem a znovu stočíme.

Od: Iva V, 5.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
286.12 kcal
Protein
5.18 g
Sacharidy
z toho cukr
38.91 g
33.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.53 g
7.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama