Kakaová roláda se salko krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Roláda je jednoduchá a rychle připravená. Díky kombinaci tmavého těsta a bílého krému vypadá krásně. S domácí zmrzlinou nebo šlehačkou chutná nejlépe!
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, můžeme přidat špetku soli. Žloutky šleháme s cukrem do pěny.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme vejce s cukrem a promícháme vařechou. Nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh.
3.
Dáme na vymazaný a vysypaný plech. U rolády se s pečícím papírem pracuje hůře. Pokud jej přesto chcete použít, potřete jej dobře máslem.
4.
Těsto rozetřeme v tenké vrstvě a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 20 minut. Po upečení těsto ještě teplé smotáme a necháme úplně vychladnout. Pokud se vám těsto láme, pekli jste příliš dlouho.
5.
Připravíme krém. Ve vodní lázni zahřejeme máslo s cukrem a promícháme. Přidáme salko a mléko. Prošleháme tyčovým mixérem dohladka a dáme vychladit do lednice.
6.
Vychladlou roládu rozložíme, natřeme krémem a znovu stočíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
286.12 kcal |
Protein |
5.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.91 g
33.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.53 g
7.42 g
|
Reklama
Reklama