Kakaová roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná a nadýchaná roláda s jedním ze základních krémů. Výborně chutná podávaná se zmrzlinou nebo šlehačkou. Do krému můžete přidat višně v rumu, čerstvé jahody nebo maliny.
Reklama
Ingredience
Těsto
Krém
Poleva
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme krém, aby pudink vychladnul. Oddělíme 100 ml mléka a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbytek mléka přivedeme k varu. Vlijeme rozmíchaný pudink a povaříme do zhoustnutí.
2.
Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo dáme na kuchyňskou linku, aby změklo.
3.
Do změklého másla zašleháváme cukry. Šleháme dlouze, třeba i 10 minut. Do rozšlehaného másla vmícháme postupně vychladlý pudink.
4.
Krém dáme na chvíli do lednice.
5.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky dáme do mixéru šlehat s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kakaem.
6.
Do žloutků vmícháme vařechou mouku a poté opatrně promícháme se sněhem. Rychle rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby.
7.
Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Necháme mírně vychladnout a stočíme.
8.
Po úplném vychladnutí rozvineme, potřeme krémem a znovu stočíme.
9.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, roládu poléváme a dáme tuhnout do lednice. Před zatuhnutím polevy můžeme dozdobit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
240.93 kcal |
Protein |
3.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.35 g
23.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.02 g
7.77 g
|
Reklama
Reklama