Roláda se salkem a tvarohem
- Přidat foto
-
Reklama
Když se řekne roláda, obvykle si představíme přeslazený a těžký máslový krém. Taková roláda nás příliš neláká. Tato je jiná. Krém je lehounký a příjemně sladkokyselý. Určitě roládu vyzkoušejte.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky se špetkou soli šleháme do sněhu. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem.
2.
Poté do žloutků vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh. Sníh zamíchejte jen vařechou a opatrně. Těsto musí zůstat nadýchané.
3.
Připravíme si plech s pečícím papírem. Pečící papír ještě vymažte herou. Těsto zarovnáme na plech a dáme do rozehřáté trouby.
4.
Pečeme na 170 stupňů asi 15 až 20 minut. Úspěch rolády je právě ve správném upečení. Pokud si roládu přepečete, nepůjde vám dobře stočit. Roláda by měla být spíše světlá.
5.
Hotovou roládu nechejte asi 2 minuty zchladnout a poté ji ještě teplou smotejte. Nechejte úplně vychladnout.
6.
Mezitím připravte krém. Do změklého másla zašlehávejte ostatní suroviny.
7.
Roládu znovu rozmotejte a potřete krémem. Část krému si nechejte na natření horní strany. Smotejte a nechejte vychladit. Můžete posypat nasekanými arašídy.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
350.90 kcal |
Protein |
7.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.88 g
31.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.15 g
11.57 g
|
Reklama
Reklama