Roláda se salkem a tvarohem

Když se řekne roláda, obvykle si představíme přeslazený a těžký máslový krém. Taková roláda nás příliš neláká. Tato je jiná. Krém je lehounký a příjemně sladkokyselý. Určitě roládu vyzkoušejte.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky se špetkou soli šleháme do sněhu. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem.
2.
Poté do žloutků vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh. Sníh zamíchejte jen vařechou a opatrně. Těsto musí zůstat nadýchané.
3.
Připravíme si plech s pečícím papírem. Pečící papír ještě vymažte herou. Těsto zarovnáme na plech a dáme do rozehřáté trouby.
4.
Pečeme na 170 stupňů asi 15 až 20 minut. Úspěch rolády je právě ve správném upečení. Pokud si roládu přepečete, nepůjde vám dobře stočit. Roláda by měla být spíše světlá.
5.
Hotovou roládu nechejte asi 2 minuty zchladnout a poté ji ještě teplou smotejte. Nechejte úplně vychladnout.
6.
Mezitím připravte krém. Do změklého másla zašlehávejte ostatní suroviny.
7.
Roládu znovu rozmotejte a potřete krémem. Část krému si nechejte na natření horní strany. Smotejte a nechejte vychladit. Můžete posypat nasekanými arašídy.

Od: Iva V, 7.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
350.90 kcal
Protein
7.26 g
Sacharidy
z toho cukr
37.88 g
31.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.15 g
11.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama