Ganache roláda s banány
- Přidat foto
-
Reklama
Roláda plněná výborným ganache krémem. Je hebký a rozhodně není přeslazený. Skvěle si rozumí s chutí banánů.
Reklama
Ingredience
Roláda
Krém
Dále
Postup přípravy
1.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky šleháme v jiné míse s cukrem, dokud hmota nezbělá. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat trošku mléka.
2.
Mouku smícháme s troškou prášku do pečiva a přidáme ke žloutkům.
3.
Nakonec rychle a opatrně vmícháme sníh.
4.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut. Rychle vytáhneme z trouby, a jakmile je to možné, pevně stočíme. Necháme vychladnout stočené.
5.
Můžete použít i pečící papír, ale ten ještě nahoře pomažte máslem.
6.
Krém se připravuje v hrnci. Nalijte smetanu, přidejte máslo a nalámanou čokoládu. Pomalu zahřívejte, až se vše rozpustí. Důkladně promíchejte. Nechejte chvíli vychladnout.
7.
Roládu rozviňte a potřete vychladlým, ale stále tekutým krémem. Přidejte banán nakrájený na kolečka. Znovu smotejte. Potřete vrchní stranu a dejte na několik hodin vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
380.07 kcal |
Protein |
6.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.63 g
26.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.20 g
12.95 g
|
Reklama
Reklama