Roláda vánek
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná a nadýchaná roláda s jednoduchým krémem. Nejdůležitější je pohlídat dobu pečení, aby těsto zůstalo pružné a nelámalo se ve chvíli, když chceme roládu stočit. Roládu můžete ozdobit rozpuštěnou čokoládou, čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky dáme do mísy se špetkou soli a šleháme do ztuhnutí. Mezitím šleháme v robotu žloutky s cukrem, dokud hmota není bílá.
2.
Mouku smícháme s kakaem. Do žloutků přidáme mouku a bílky a promícháme jen vařechou. Pracujeme rychle, aby hmota zůstala nadýchaná.
3.
Rozetřeme v tenké vrstvě na velký plech s pečícím papírem a pečeme na horkovzduch na 170 °C asi 10 minut.
4.
Necháme mírně vychladnout, velmi opatrně sundáme pečící papír a stočíme. Necháme zcela vychladnout.
5.
Šlehačku vyšleháme do ztuhnutí, přidáme vanilkový cukr a ztužovač. Pozor, některé ztužovače se přidávají do šlehačky, jiné vyžadují promíchání s vodou. Postupujte podle návodu na ztužovači.
6.
Krém ochutnejte a podle chuti můžete přidat cukr moučku.
7.
Roládu rozviňte, potřete krémem a stočte. Můžete dozdobit. Dejte do lednice a krájejte až po několika hodinách. Nejlépe když necháte roládu tuhnout přes noc.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
93.48 kcal |
Protein |
2.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.91 g
8.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.09 g
2.84 g
|
Reklama
Reklama