Roláda s máslovým krémem a kokosem
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbený dezert, který nejlépe chutná vychlazený, doplněný zmrzlinou a ozdobený šlehačkou. Přípravy se není třeba bát, stačí ohlídat dobu pečení.
Reklama
Ingredience
Piškotové těsto
Máslový krém
Na pokapání těsta
Postup přípravy
1.
Oddělíme bílky a ušleháme hustý sníh, pro lepší vyšlehání můžeme přidat špetku soli. ˇ
2.
Žloutky dáme do robotu s cukrem a šleháme do pěny. Vypneme a vařechou přimícháme mouku. Nakonec pomalu vmícháme sníh. Jen převalujme přes těsto, je třeba nechat v těstě co nejvíce vzduchu.
3.
Pečlivě rozetřeme v tenké vrstvě na nízký plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 180 stupňů do zezlátnutí. Doba pečení je asi 15 minut, raději kratší dobu, aby šla roláda dobře stočit.
4.
Po upečení vytáhneme, necháme chvíli zchladnout. Ještě teplou roládu stočíme a necháme stočenou.
5.
Krém připravíme v robotu. Dlouze šleháme máslo s oběma cukry. Vznikne nadýchaná pěna. Krém nadstavíme kaší uvařenou z mléka a mouky. Promícháme mouku s mlékem, dáme vařit a rychle mícháme. Vychladnutou kaši zašleháme do krému. Nakonec přidáme kokos.
6.
Těsto rozvineme a pokapeme rumem. Můžete použít i silikonový štěteček. Natřeme krémem a stočíme. Krém můžeme použít v silnější vrstvě jen dovnitř nebo jej natřít i na horní stranu rolády a posypat kokosem.
7.
Dáme do lednice zatuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
389.47 kcal |
Protein |
4.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.43 g
37.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.06 g
12.33 g
|
Reklama
Reklama