Roláda s citronovým mascarpone krémem

Rychle hotová roláda s výborným krémem, který nepotřebuje dlouhé tuhnutí. Roládu můžete dozdobit částí krému a strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou. U rolády je nejdůležitější pohlídat čas pečení jinak se bude lámat a nepůjde dobře stočit.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Hmota musí být bílá bez krystalků cukru. V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
2.
Vyšleháme tuhý sníh z bílků, k bílkům před šleháním přidáme špetku soli.
3.
Opatrně smícháme směs mouky a směs žloutků. Vařechou vmícháme sníh. Je třeba pracovat rychle a jemně, aby těsto bylo nadýchané.
4.
Rozehřejeme troubu na 180 °C použijeme horkovzduch.
5.
Těsto rozetřeme na velký plech s pečícím papírem. Důkladně protřeme až do rohů.
6.
Pečeme asi 15 až 18 minut. Necháme mírně vychladnout a přes pečící papír a utěrku důkladně smotáme. Necháme zcela vychladnout.
7.
Připravíme krém. Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Mascarpone vyšleháme s cukry a pomalu zašleháme smetanu. Vmícháme citronovou kúru a citronovou šťávu.
8.
Roládu rozvineme, potřeme krémem, pevně zavineme a dáme vychladnout do lednice.

Od: Iva V, 8.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
15 min vaření
3 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
176.19 kcal
Protein
3.10 g
Sacharidy
z toho cukr
20.24 g
16.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.33 g
5.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama