Roláda s citronovým mascarpone krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Rychle hotová roláda s výborným krémem, který nepotřebuje dlouhé tuhnutí. Roládu můžete dozdobit částí krému a strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou. U rolády je nejdůležitější pohlídat čas pečení jinak se bude lámat a nepůjde dobře stočit.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Hmota musí být bílá bez krystalků cukru. V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
2.
Vyšleháme tuhý sníh z bílků, k bílkům před šleháním přidáme špetku soli.
3.
Opatrně smícháme směs mouky a směs žloutků. Vařechou vmícháme sníh. Je třeba pracovat rychle a jemně, aby těsto bylo nadýchané.
4.
Rozehřejeme troubu na 180 °C použijeme horkovzduch.
5.
Těsto rozetřeme na velký plech s pečícím papírem. Důkladně protřeme až do rohů.
6.
Pečeme asi 15 až 18 minut. Necháme mírně vychladnout a přes pečící papír a utěrku důkladně smotáme. Necháme zcela vychladnout.
7.
Připravíme krém. Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Mascarpone vyšleháme s cukry a pomalu zašleháme smetanu. Vmícháme citronovou kúru a citronovou šťávu.
8.
Roládu rozvineme, potřeme krémem, pevně zavineme a dáme vychladnout do lednice.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 15 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
176.19 kcal |
Protein |
3.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.24 g
16.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.33 g
5.85 g
|
Reklama
Reklama