Roláda s čokoládovým mascarpone krémem

Tato lehká piškotová roláda s nadýchaným čokoládovým mascarpone krémem je skvělou volbou pro milovníky jemných dezertů. Díky jednoduchému piškotovému těstu a bohaté čokoládové náplni vytvoříte elegantní zákusek, který potěší při každé příležitosti. Roláda je vláčná, snadno se krájí a krásně drží tvar.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na krém

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do světlé pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu, poté postupně zašleháme zbytek cukru.
2.
Mouku s práškem do pečiva prosejeme a postupně vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
3.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
4.
Horký upečený plát ihned přeneseme na čistou utěrku, opatrně odstraníme papír a stočíme do rolády i s utěrkou. Necháme vychladnout.
5.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Mascarpone vyšleháme se smetanou a cukrem, poté vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
6.
Vychladlý korpus rozbalíme, potřeme čokoládovým krémem a opět stočíme do rolády. Pokud nám zbyde krém, můžeme ještě zabalenou roládu zvrchu potřít. Dáme alespoň na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
7.
Před podáváním můžeme ještě posypat kakaem nebo přelít čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
393.83 kcal
Protein
7.44 g
Sacharidy
z toho cukr
32.21 g
21.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.56 g
15.90 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama