Parmazán
Parmazán (nebo také Parmezán či Parmigiano Reggiano) je sýr původem z Itálie. Je silně aromatický se zrnitou texturou a máslově žlutou barvou, vyráběný tradiční recepturou z 15 století. Tajemství intenzivní chuti spočívá v použití nepasterizovaného mléka a zrání po dobu -- 18-48 měsíců v závislosti na typu sýra a výrobci.
Chutí jsou podobné rovněž sýry Grana Padano nebo Gran Moravia, které dnes seženete v každém supermarketu.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Recepty obsahující Parmazán
- Brambory zapečené s mangoldem
- Spaghetti carbonara
- Rychlé těstoviny s cherry rajčaty, rukolou a parmazánem
- Těstoviny s mangoldem
- Rýže s kuřetem a hráškem
- Zapečená cuketa s rajčaty a parmazánem
- Aglio olio e peperoncino z domácích těstovin
- Olivy z Ascoly
- Česnekové noky
- Bramboto s loštickým lanýžem
- Fettuccine s krevetami a česnekem
- Italské cuketové kuličky a 2 studené omáčky
- Melanzane alla parmigiana
- Salát Caesar s kuřecím masem
- Těstoviny s hráškem a pancettou
- Krevety s cuketovými nudlemi a pestem
- Bazalkové pesto
- Lasagne Bolognese
- Zeleninová ovesná kaše s volským okem
- Zapečená italská vejce s omáčkou Marinara
- Zapečené těstoviny s olivami a rajčaty
- Česneková pomazánka s parmezánem
- Těstoviny se sušenými rajčaty a brokolicí
- Tagliatelle s krevetami a zeleninou
- Krémová polévka z pečeného patizonu s vůní provensálských bylinek
- Masové koule s rajčatovou omáčkou
- Kuřecí masové kuličky se špagetami
- Brokolice v parmazánovém těstíčku
- Omeleta se sušenými rajčaty
- Hráškovo-brokolicový krém
- Tyčinky z listového těsta
- Tagliatelle s houbovou omáčkou
- Dýňové rizoto
- Caesar salát
- Linguine s kuřecím masem a pestem ze sušených rajčat
- Bazalkové pesto
- Ravioli s ricottou a špenátem v tomatové omáčce
- Těstoviny s anglickou slaninou, pórkem a žampiony sypané parmazánem
- Gnocchi s kuřecím masem a špenátovo-smetanovou omáčkou
- Penne s rajčaty a olivami
- Houbové rizoto s kuřetem
- Cibulové kroužky
- Špagety na boloňský způsob
- Těstovinový salát s parmazánem
- Bůček na červeném víně
- Penne těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou, vodkou, smetanou a parmazánem
- Manicotty – italská sýrová pochoutka
- Kuřecí prsa v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
- Pesto z pečených červených paprik
- Těstoviny s pestem z pečených paprik a rukolou
- Špagety na kari
- Květáková kaše s parmazánem
- Těstoviny s kuřecím masem, listovým špenátem, smetanou a parmazánem
- Zapečený lilek s parmazánem
- Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem
- Restované žampiony s bylinkami a parmazánem
- Těstoviny s vlašskými ořechy
- Rizoto s marinovanou červenou řepou
- Celerová polévka se zeleninou a parmazánem
- Špenátové knedlíčky
- Rajčatová omáčka s olivami
- Tradiční boloňská omáčka
- Těstoviny s cuketovou omáčkou
- Krém ze zeleného chřestu
- Špagety s bazalkovým pestem
- Parmezánové tyčinky
- Těstoviny po Italsku s kuřecím masem
- Tagliatelle
- Bramborové noky s houbovou omáčkou a kuřecím masem
- Sýrové kuličky
- Gordon bleu zdravější verze s parmazánovymi brambory
- Gnocchi se špenátem a smetanovou omáčkou
- Těstoviny s pistáciovým pestem
- Chřestové rizoto
- Rizoto s červenou řepou a kuřecím prsem
- Dýňovo-mrkvové rizoto
- Gnocchi na cibulce s uzeným bokem
- Otevřený toast
- Aglio olio s pancettou
- Sýrové sušenky
- Zapečené bagetky
- Tagliatelle se špenátem a sušenými rajčaty
- Sýrovo-ořechová roláda
- Toskánské gnocchi
- Tuňákové rizoto
- Cuketové tyčinky s parmazánem
- Tagliatelle se sýrovou omáčkou a sušenými rajčaty
- Špagety Carbonara